KAYSERİ / SARIOĞLAN - Atatürk Ortaokulu

KAYSERİ'DEN UZUN GÖL'E GÖNÜL KÖPRÜSÜ

Kayseri ili Sarıoğlan ilçesi Atatürk Ortaokulu Beden Eğitimi öğretmeni Ahmet Rasim SAYIM tarafından "Karadan Denize Uzanan Hikayeler" adlı proje kapsamında Trabzon Uzungöl`e gezi düzenlendi. Gezimize okul müdürü Seyit SEHER, Müdür yardımcımız Seda AKIN, Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ahmet Rasim SAYIM ve akademik ve sportif anlamda başarılı olan 22 öğrencimiz ile birlikte Uzungöl Sevgi Eli Derneğinin misafiri olarak Karadeniz Bölgesinin güzelliklerine şahitlik ettiler. Organizasyon Karadan Denize Uzanan Hikayeler projesi kapsamında 29-30-31 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleştirildi. Gezi kapsamında;

FİLAK CAMİSİNE ZİYARET

Uzungöl'ün en eski Camilerinden bir tanesi olan ve Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından yapımı devam eden Filak Mahallesi Camisi ziyaret edildi.

UZUNGÖL ZİYARETİ

Öğrencileri Uzungöl'de seyir Terası, Glazomat Mevkii, Göl çevresinde yürüyüş, Barajlar Bölgesini ziyaret, İnan Kardeşler alabalık Tesislerini Ziyaret gibi bir çok etkinlik gerçekleştirdiler.

DURSUN ALİ İNAN MÜZESİ ZİYARETİ

Uzungöl Turizminin Baş Mimarı Dursun Ali Bey ile bir araya gelen ve öğretmen ve öğrenciler  Dursun Ali İnan ile keyifli bir sohbet eşliğinde tarihi bir yolculuğa çıktılar. Daha sonra Dursun Ali İNAN müzesini ziyaret eden öğretmen ve öğrenciler bölgenin son iki yüz senelik tarihine ışık tutan bu tarihi müzeyi çok büyük hayranlık ile gezdiler.

OKUL İDARESİNDEN UZUNGÖL'E PLAKET

Kayseri Sarıoğlan Atatürk Ortaokulu Yönetici ve öğretmenler tarafından Uzungöl ile buluşmalarını sağlayan Uzungöl'lü İş Adamları; Şeref Keleş, İnan Kardeşler Sinan İnan Mehmet İnan, Uzungöl Royal Otel, Sezgin Otel İsmail Sezgin ve Uzungöl ile buluşmalarını sağlayan Sevgi derneği Başkanı Ali Zeyrek'e takdim ettikleri plaketler ile teşekkür ettiler.  SEZGİN OTEL'DE EĞLENCE

Öğretmenler ve Öğrenciler gezilerinin son gecesinde Uzungöl Sezgin Otel'de gerçekleştirilen müzik  organizsayonu ile muhteşem bir Karadeniz Gecesi yaşadılar.

BAKAN ÖZAK İLE BULUŞTULAR

Gezimizin son gecesinde Trabzon Bürokrasisinin önemli isimlerinden Bakan Faruk Nafız ÖZAK ile buluştular. İnan Kardeşler tesislerinde gerçekleştirilen buluşmada bakan ÖZAK öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunarak bolca sohbet edip eğlenceli vakit geçirdiler.

Uzungöl'ün Genç İş adamı, fotoğraf sanatçısı ve şair Mehmet inan öğrencilerimize kemençe çalarak onlarla birlikte Karadeniz'in sevilen türkülerini söylediler. Gezimizin son günü kahvaltı etkinliğinde Çaykara Belediye Başkan Vekili Seyfullah KAYA'nın öğrencilerimize ikramı olan sabah kahvaltısından sonra, minnet ve şükranlarımızı belirterek Uzungöl'e veda ettik.

Bu gezimizde bir an olsun yanımızdan ayrılmayan bizleri en güzel şekilde ağırlayan Hilmi TANIK hocamıza ve Sevgi Eli Dernek başkanı Ali ZEYREK'e çok teşekkür ederiz.

Ağu

Liselere Giriş Sınavı'nda öğrencilerimiz büyük bir başarıya imza atmıştır. Öğrencilerimizi tebrik eder ve bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılarının devamını dileriz. Bu başarıda büyük emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ederiz.

Tem

2021 YAZ DÖNEMİ TELAFİ EĞİTİMİ KAPSAMINDA OKULUMUZ TARAFINDAN DÜZENLENEN ETKİNLİKLER İLE ÖĞRENCİLERİMİZ KEYİFLİ VE VERİMLİ VAKİT GEÇİRMİŞTİR. ETKİNLİKLERDE EMEĞİ GEÇEN OKULUMUZ TÜRKÇE ÖĞRETMENİ AYLA BALDIK, MÜZİK ÖĞRETMENİMİZ H. NİLŞAD ÖZKAYA VE ÖĞRENCİLERİMİZE  AYRICA SARIOĞLAN SOSYAL YAŞAM MERKEZİ KURUM AMİRİ HASAN BALDIK HOCAMIZA DA SAĞLAMIŞ OLDUĞU KATKILAR İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.

May

Ubuntu Kayseri Web 2.0 Projesi Kapsamında "Okul Dışarıda Günü" Haber videosu hazırladık.

5. sınıf öğrencilerinin yer aldığı etkinlikte bir çok faaliyet yapıldı. Katkıları için İngilizce Öğretmenimiz Melike ARSLAN'a teşekkür ederiz.

Şbt

OKULUMUZ 2020 - 2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEMİNE YÜZ YÜZE EĞİTİMLE BAŞLADI.  SARIOĞLAN İLÇE KAYMAKAMIZ SAYIN MURAT ÇÜRÜK, İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HÜSEYİN AKBÜLBÜL VE ŞUBE MÜDÜRLERİ OKULUMUZU ZİYARET EDEREK BU GÜNDE BİZLERİ YALNIZ BIRAKMADI . SAĞLIKLA GEÇECEK BİR DÖNEM OLMASI DİLEĞİYLE.